O Matcha Tea

základní informace o matcha

 banner_1920x1200_1

Matcha je 100% zelený čaj, který je rozemletý na jemný prášek.
Při jeho výrobě nedochází k fermentaci, nepřidávají se žádná barviva, přísady ani konzervační látky. Je to čistý přírodní produkt.

Není to výluh ze sušených listů jako běžné zelené čaje
Kdo pije čaj matcha, pije vlastně dužinu listu čajovníku.

 Matcha obsahuje jedinečnou a silnou skupinu antioxidantů
Jsou známé jako katechiny. Až 60 % z těchto antioxidantů tvoří EGCG. Tento katechin významně podporuje zrychlení metabolismu. 

Jeden šálek čaje matcha vydá za 10 šálků zeleného čaje
U běžných louhovaných čajů nelze využít veškeré zdraví prospěšné vlastnosti, které čajovník nabízí.  

Dvě porce čaje matcha denně
Zajistí dostatečný přísun antioxidantů, které tělo potřebuje.

Matcha pomáhá uklidnit mysl, zvyšuje soustředění, zlepšuje paměť i náladu.
To vše díky tomu, že je bohatý na ojedinělou aminokyselinu L-theanin. Tato aminokyselina uvádí mozek do stavu relaxace, ale bez ospalosti. Matcha obsahuje značné množství kofeinu, ale díky L-theaninu nezpůsobí obvyklou nervozitu. Navíc má sladkou chuť, čímž vyvažuje trpkost katechinů. Vzniká tak vyvážená a lahodně osvěžující chuť čaje matcha.

Matcha podporuje schopnost spalovat tuky
Až o 40% rychleji než za normálního stavu.

banner_1920x1200_2

Matcha má pročišťující účinky
Protože jsou listy pěstované ve stínu, jsou mnohem zelenější a tím pádem obsahují nepoměrně více chlorofylu než běžný zelený čaj. Matcha má pročišťující účinky vyplývající právě z množství chlorofylu. 

Jedné porce čaje matcha obsahuje nejméně 30 % vlákniny

Skvělé recepty s Matcha Tea
Matcha je skvělý studený i teplý, čistý i s příchutí. Kromě využití v nápojích se stává trendy kulinářskou surovinou. Spoustu receptů pro inspiraci najdete ZDE.

+ Matcha dovážíme 1x za dva měsíce letecky z Japonska. Zaručujeme 100% BIO kvalitu, která je doložena 9 různými certifikáty. Čaj splňuje nejpřísnější limity pro prodej v EU. Přečtěte si více o naší firmě

 

 

Historie Matcha Tea

Rozšíření čaje do Japonska

V roce 1191 přinesl zenový mistr Eisai revoluční myšlenku pití tohoto čaje do Japonska. Eisai cestoval napříč krajinou a všude sázel čaj. Ve své knize „Kissa yojoki“ napsal: „Čaj je nepřekonatelným přírodním léčivem pro tělo i pro mysl. Všude, kde začnou lidé pěstovat čaj, bude následovat dlouhý život.“ Od tohoto momentu se stal čaj Matcha „tajnou medicínou“ buddhistických mnichů a císařského dvora. 

Čaj dávných samurajů v moderní době

V 16. století přinesl jiný zenový mistr novou dimenzi pití čaje. Sen-no-Rikyu vynalezl čajový obřad. Toto vysoce sofistikované pití čaje silně ovlivnilo pohled na japonské čaje v západních zemích. Čaj, který je používán při těchto obřadech, je právě Matcha. Díky šíření čajových obřadů se Matcha stal velice oblíbeným i mezi třídou samurajů. 800 let zůstával Matcha tajným a privilegovaným čajem mezi japonskou elitou a až teprve v 21. století zažívá svou revoluci.

osa